Babeczki migdałowe bez mąki i cukru z dodatkiem banana i truskawek

Wiem, to całkiem nie podobne do mnie, że zamieszczam Wam tutaj taki przepis, ale idzie Wiosna, czas zrzucić małe co nieco niekoniecznie rezygnując ze słodkości. Babeczki są pyszne, aż trudno uwierzyć, że nie mają w sobie grama mąki! Zamiast tego użyłam zmielonych migdałów.

10845637_629272003871851_3978872123842628807_o

Składniki:

  • 2 szklanki migdałów mielonych
  • 3 banany dojrzałe
  • jedno jajko
  • 3/4 szklanki maślanki/ jogurt naturalny
  • 1/4 szklanki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka prosku do pieczenia
  • garść kruskawek

Sposób przyrządzania:

Wszystkie składniki oprócz truskawek mieszamy ze sobą blenderem. Masę przekładamy do papilotek na muffinki (3/4 wysokości ). Po nałożeniu porcji ciasta do każdej papilotki wkładamy połówkę truskawki. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.

10255650_629272133871838_5912726300744637019_o

11080815_629272060538512_4404544715772852273_o

11079583_629272433871808_8327918840861598192_o

11079563_629272203871831_7321990538083574444_o

11050111_629272343871817_6133829356238365556_o