Diety pudełkowe w Łodzi #6: Food2Door

To już szósta firma cateringowa w Łodzi, zajmująca się dietami pudełkowymi, którą miałam okazję testować. Ostatnio testowana przeze mnie firma nie popisała się, powiem szczerze, że myślałam, że dobra passa cateringów dietetycznych skończyła się, a tu proszę. Niespodzianka. Zapraszam Was do recenzji.

Będę Wam oceniała/ przedstawiała:

  1. Kontakt z firmą
  2. Kontakt z kurierem
  3. Sposób zamawiania
  4. Rodzaje diet
  5. Dostawa
  6. Ewentualne opcje dodatkowe
  7. Cenę
  8. Powtarzalność posiłków
  9. Miłe zaskoczenia/ wtopy
  10. Namiary
  11. Menu tygodniowe wraz ze zdjęciami 

Firma Food2Door:

  1. Kontakt z firmą ekspresowy i bardzo miły. Rzeczowo odpowiadają na wszystkie zadawane pytania. Kontaktowaliśmy się mailowo
  2. Kurier przesympatyczny. Zawsze z uśmiecham na twarzy, kulturalny (nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to bardzo ważne). Prawie codziennie kurier wtrącił coś od siebie miłego, aż chciało się otwierać drzwi!
  3. Zamówienia można składać elektronicznie, wysyłając maila lub wypełniając formularz znajdujący się na stronie. Wszystko robi się bardzo szybko a formularz jest nieskomplikowany.                                                 f2d-1
  4. Catering Food2Door oferuje następujące diety (slajdy ze strony firmy) :                                                                   f2d-2  f2d-6     f2d-5                  f2d-4                 f2d-3
  5. Dostawa następuje o wcześniejszym ustaleniu w godzinach 13-20 na następny dzień. Kurier jest bardzo elastyczny, cały tydzień byliśmy w stałym kontakcie, jeśli wcześniej wracałam do domu, pisałam do kuriera sms, a ten pisał mi kiedy można się go spodziewać.
  6. Food2door posiada dodatkowy atut, który mnie osobiście bardzo przypadł do gustu- do każdego śniadania i kolacji firma dodaje różnego rodzaju herbatki. Genialna sprawa! Czasem nawet łapałam się na tym, że nie zastanawiałam się jakie jedzenie do mnie przyjdzie, tylko byłam ciekawa jaka herbatka będzie do wypicia. Poza tym catering ma bardzo fajne pudełeczka, w których można transportować jedzenie.
  7. Dieta jaką miałam to dieta Optimal 1000 kcal. Poniżej macie cennik. Cały cenni znajduje się na stronie firmy. Na im dłuższy czas wybieracie dietę, tym lepszą propozycję ceny dostaniecie.                                   f2d-7
  8. Nie było mowy o powtarzalności. Dieta bardzo zróżnicowana, nawet herbatki dodawane do śniadania i kolacji się nie powtarzały. Różnorodność mięs, kasz, dodatków. Menu dostęne jest na opakowaniach, które przychodzą do Was do domu.
  9. Jeszcze raz powtórzę : kurier na szóstkę! Oprócz tego ciasta tego cateringu są bombowe- marchewkowe przepyszne! Muffin z żurawiną boski. Ale to za co dałabym się pokroić to nutella ze śliwką. Niebo w gębie. Wtop zero! Jeśli już miałabym się czegoś czepiać, ale to już tak na siłę, to to, że w sałatkach mogłoby być mniej samej „sałaty” a więcej dodatków. Choć uważam, że wszytko było w granicach przyzwoitości.
  10.  Strona internetowa: www.foood2door.pl , profil facebookowy https://www.facebook.com/catering.dietetyczny.food2door/
  11. Menu:

Poniedziałek:

Śniadanie: Placuszki jaglane z jabłkiem i konfiturą
Drugie śniadanie: Sałatka z kaszą kuskus i kurczakiem
Obiad: Kotlety wołowe w chutney z kaszą pęczak
Podwieczorek: Koktajl owocowy z miodem (mega)
Kolacja: Sałatka Cezar

img_20161113_131459_

Wtorek:

Śniadanie: Pasta z oliwkami i pomidorami
Drugie śniadanie: Muffiny z płatkami owsianymi i żurawiną (ugryzłam już i jest boooski a dodatek żurawiny strzał w dziesiątkę)
Obiad: Pulpeciki rybne w sosie cytrynowym z kaszą jęczmienną i surówką
Podwieczorek: Mus czekoladowy z bananem i bakaliami
Kolacja: Sałatka z pieczonym kurczakiem w jogurcie

img_20161113_131727_

Środa:

Śniadanie: Śliwkowa nutella z pieczywem
Drugie śniadanie: Sałatka z pulpecikami w sosie sambalowym
Obiad: Wołowina w winie z puree truflowym i warzywami
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z bakaliami
Kolacja: Sałatka pieczonymi warzywami i kurczakiem

img_20161113_131835_

Czwartek:

Śniadanie: Tortilla orientalna z warzywami i indykiem
Drugie śniadanie: Burger wołowy z bekonem z sosem tatarskim
Obiad: Kotleciki mięsne w sosie chrzanowym z kaszą jaglaną
Podwieczorek: Sernik brzoskwiniowy pieczony (boski!)
Kolacja: Cukinia pieczona z mięsem

img_20161114_105842_

Piątek:

Śniadanie: Pasta z wędzonym pstrągiem
Drugie śniadanie: Zupa warzywna z mięsem
Obiad: Polędwiczki wieprzowe z żurawiną z placuszkami ziemniaczanymi i surówką
Podwieczorek: Ciasto makowe z bakaliami
Kolacja: Sałatka z warzywami i indykiem

img_20161113_131922_