Diety pudełkowe w Łodzi #2 : SuViBox

Kolejna firma cateringowa zajmująca się dietą pudełkową w Łodzi jaką mam przyjemność dla Was przetestować to Catering Dietetyczny SuViBox. W trakcie tygodnia roboczego podczas testowania dostawałam od Was pytania przede wszystkim związane ze smakiem. Każdy z nas ma inny smak i dla jednego to co jest bardzo słone dla drugiego jest niedostatecznie. Dlatego bardzo spodobała mi się notatka jaką codziennie dostawałam na karteczce od SuViBox, informująca mnie, że jedzenia można sobie dosmaczyć do smaku swoimi ulubionymi przyprawami w tym solą i pieprzem.

Będę Wam oceniała/ przedstawiała:

  1. Kontakt z firmą
  2. Kontakt z kurierem
  3. Sposób zamawiania
  4. Rodzaje diet
  5. Dostawa
  6. Ewentualne opcje dodatkowe
  7. Cenę
  8. Powtarzalność posiłków
  9. Miłe zaskoczenia/ wtopy
  10. Namiary
  11. Menu tygodniowe wraz ze zdjęciami 

Firma SuViBox:

  1. Coś niesamowitego. Tak zachęcający do współpracy kontakt z klientem, że szok. Zarówno na poziomie mailowym, samego zamówienia, jak i poziomie omawiania szczegółów zamówieni. Firma ma Pana od logistyki, który iście radiowym głosem ustali z Wami dogodny termin dostawy. Taki kontakt z firmą to czysta przyjemność i  cudne preludium przed samą dietą
  2. Pierwszego dnia zadzwonił do mnie Pan kurier, kulturalnie przedstawił się z imienia i nazwiska, z jakiej jest firmy. Umówiliśmy się na konkretną godzinę i wyobraźcie sobie, że kurier był co do minuty! Bardzo kulturalny- obgadaliśmy temat dostawy, tak jak poprzednio z powodu braku kodu do domofonu wręczyłam Panu kluczyk, który po skończonym tygodniu w ostatni dzień został oddany w torbie z jedzeniem.
  3. Zamawiamy telefonicznie lub korzystając z formularza znajdującego się na stronie : http://www.suvibox.pl/zamow/ . Na tym poziomie możecie też wybrać sobie rodzaj diety, czas trwania programu oraz pokaże nam się cena.
  4. W SuViBox’ie mamy do wyboru następujące diety : Standard – 1000,1200,1500, 1800, 2000, 2500,3000,4000. Gluten Free. Vege. Sport. No fish. Zestaw próbny. For office. Szczegółowe opisy możecie znaleźć tutaj :s1s2
  5. Jeśli chodzi o godziny i sposób dostaw firma jest bardzo elastyczna i myślę, że każdy znajdzie dla siebie dogodne rozwiązanie. Ja dostawałam posiłki do godziny 7 rano. Ponieważ tak jak wcześniej nadmieniłam nie chciałam, żeby kurier budził mnie wnocy (nie mam domofonu z kodem)- pierwszego dnia dostałam posiłek w niedzielę o ustalonej godzinie, podałam kurierowi kluczyk i ten od wtorku podrzucał mi jedzonko pod drzwi.
  6. O menu dowiadujecie się w dniu kiedy dostajecie jedzenie. W paczce jest zawsze dokładana karteczka z menu. Pod drugiej stronie instrukcja użytkowania pudełeczek, informacja, że posiłki można sobie doprawić. Byłam bardzo zadowolona z faktu posiadania menu w formie papierowej. img_20161016_181032_
  7. Za próbne 5 dni testowe mojej diety czyli Standard 1200 kcal trzeba zapłacić 210 zł. Cały cennik na stroni SuViBox w zakładce Cennik/Zamów.
  8. Przez 5 dni testowych żaden z posiłków się nie powtórzył.  nie było nawet powtórki smoothie różniącego się np. smakiem. Rożne rodzaje mięs, różne rodzaje dodatków do obiadu. Kasza gryczana, ziemniaki, komosa, bulgur. Nie można się było nudzić. Po 25 posiłkach mogę doczepić się tylko do jedego z nich – sałatka grecka z fetą miała w sobie fety zaledwie dwa naprawdę małe kawałeczki.
  9. Miłym zaskoczeniem na pewno była dla mnie jakość usługi na poziomie zamawiania. Gdyby wszędzie pracowali tak mili i tak kulturalni ludzie świat byłby piękny. Totalnie zaskoczył mnie smak mięsa przygotowywanego metodą sous vide. Jadłam wcześniej w restauracjach mięso w ten sposób przygotowane, ale komfort jedzenia go codziennie to zupełnie inna sprawa. Potrawy przygotowywane tą metodą są niezwykle aromatyczne, mięsa soczyste. Pod tym względem to jedyna firma cateringowa w Polsce, która przygotowuje posiłki tą metodą. Wtop nie było tak naprawdę żadnych – przy całokształcie wybrakowana sałatka grecka jakoś odchodzi w zapomnienie.
  10. Adres strony:   http://www.suvibox.pl/ , profil facebookowy: https://www.facebook.com/suvibox/
  11. Menu:

Poniedziałek:

1. Śniadanie: Truskawkowy budyń jaglany z rodzynkami
2. Drugie śniadanie: Camembert z żurawiną na mixie sałat
3. Obiad: Wołowina w sosie własnym, podana z gnocchi i marchewką z groszkiem
4. Podwieczorek : Pieczone jabłka z cynamonem
5. Kaszotto gryczane z pieczarkami i buraczkami, podane ze świeżym tymiankiem i pietruszką

img_20161016_180817_

Wtorek:

1.Śniadanie : Kremowy twaróg z cienko krojonym ogórkiem kiszonym i pomidorkami koktajlowymi podany z pieczywem ciemnym
2. Drugie śniadanie: Łosoś gravlax z awokado i czerwoną cebulą podany na rukoli
3.Obiad: Kurczak sous vide z grillowaną w ziołach papryką i kolorowym ryżem
4.Podwieczorek: Lekka zupa warzywna
5.Kolacja: Makaron ryżowy z warzywami orientalnymi

__temp___temp_

Środa:

1.Fritata z pieczoną cukinią
2.Placek budyniowo – serowy
3.Klopsiki drobiowo- ziołowe w sosie koperkowym podane z komosą ryżową i marchewką
4.Krem z białych warzyw z pestkami dyni
5.Hummus buraczany z żółtymi łyżeczkami paprykowymi

img_20161023_192512_

 

Czwartek:

1. Śniadanie: Jogurt z musli
2. Drugie śniadanie: Jesienne vegesmoothie z jarmużem, pietruszką, rozgrzewającym imbirem i szpinakiem
3.Obiad: Straccetti di filetto z polędwiczki wieprzowej z kaszą gryczaną i grillowanymi pomidorkami koktajlowymi
4.Podwieczorek: Sałatka z tuńczyka z kukurydzą, ananasem na sałacie lodowej
5.Kolacja: Mus z pieczonych warzyw na rukoli podany z pieczywem

img_20161020_103215_

Piątek:

1. Śniadanie:Owsianka bananowa z żurawiną i owocami leśnymi
2. Drugie śniadanie:Pomidor, bakłażan i cukinia zapiekane z mozzarellą
3. Obiad: Ryba (dorsz) cytrynowa z kaszą bulgur na wodorostach wakame
4. Podwieczorek:Sałatka grecka z fetą i oliwkami
5. Kolacja:Bulion orientalny z kaczką Sous Vide

 

img_20161021_135720_