Muffiny czekoladowe z konfiturą figową

Gdy znudzą się czyste muffiny czekoladowe świetną alternatywą mogą okazać się muffinki z nadzieniem figowym i masą z serka mascarpone. Masa ta świetnie sobie radzi bez pomocy zagęstników i fixów.

babeczki figi 2

Składniki na 12 muffinek:

  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody i oczyszczonej
  • 3 łyżki Launch! kakao gorzkiego
  • 1 niepełna szklanka cukru ( około 200 g)
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • 150 g masła
  • opcjonalnie 150 g czekolady (może być gorzka)
  • małe opakowanie serka mascarpone
  • cukier puder
  • konfitura figowa

Sposób przyrządzenia:

Masło roztapiamy w rondelku i studzimy. Wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy w cheap jerseys misce. Do drugiej TEMPEL miski rozbijamy dwa jajka, miksujemy, dodajemy mleko i ponownie miksujemy do połączenia obu składników. Jeśli nie mamy miksera możemy śmiało użyć Chlebek trzepaczki. Łączymy składniki wholesale nba jerseys suche z mokrymi. Delikatnie mieszamy łyżką, aż do uzyskania gładkiej masy. Do ciasta na Welcome tym etapie można wrzucić rozkruszone wcześniej kawałki czekolady. cheap jerseys Masę przekładamy do papilotek muffinkowych. Małą łyżeczką lub szprycą nakładamy konfiturę z fig. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 Kerja minut w uprzednio rozgrzanym piekarniku.

Po wyjęciu z piekarnika i Width ostygnięciu babeczek zabieramy się za cheap nfl jerseys krem. cheap nba jerseys Wystarczy zmiksować na gładką masę serek mascarpone i cukier puder (ilość cukru pudru w zależności od upodobań).  Masę nakładamy do szprycy i dekorujemy babeczki.

picassa babeczki figi