O mnie

„Można nie jeść w ogóle, ale nie można jeść źle”

– tak mawiał Salvador Dali i miał sporo racji. Założeniu bloga przyświecało jedno – rozwijanie mojej największej pasji i najbardziej odstresowującej mnie czynności jaką jest gotowanie.

W zamian chciałabym po skończonym przez Was posiłku usłyszeć tylko jedno zdanie – „Dziękuję Było Pyszne”.

Rozgośćcie się. Nazwa bloga nie jest przypadkowa, mówi tak do mnie mój mąż, po skończonym posiłku. Dla mnie ma to głębszy sens – dzięki tej nazwie, wiem, że samo gotowanie to nie wszystko. Dopiero dzielenie się przygotowanym przeze mnie jedzeniem z najbliższymi osobami dopełnia całość.

Działam od września 2014 roku, prężnie się rozwijam w dziedzinie kulinarnej jak i fotograficznej.

  • W 2015 roku zdobyłam nagrodę specjalną w konkursie Blog Roku 2014– wyjazd na warsztaty do Jamiego Olivera.
  • W 2015 roku zajęłam drugie miejsce w „Kulinarnych Rozgrywkach Blogerów” Thermomix. Skład Jury: Ewa Wagner – redaktor naczelna magazynu Kuchnia, Jan Kuroń– szef kuchni, absolwent prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu w Londynie oraz Michał Bryś – chef L’enfant Terrible, juror i prowadzący program Hell’s Kitchen.
  • W 2016 roku zdobyłam tytuł Najlepszego Łódzkiego Bloga Kulinarnego 2016 w głosowaniu czytelników, konkurs organizowany był przez portal Jemy W Łodzi.

Prowadzę warsztaty kulinarne w studio kulinarnym Baccaro znajdującym się na terenie OFF Piotrkowska Łódź. 

Do tej pory współpracowałam z sieciami TK Maxx, Biedronka, Lidl, Fit & Easy, Malma, Lubella, Bonduelle. 

Prężnie współpracuje z wydawnictwami książkowymi.