Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille to takie nasze leczo. Multum warzyw, odrobina przypraw, troszkę czasu i bomba witaminowa gotowa. W zasadzie oprócz etapu krojenia warzyw, danie robi się samo! Przepis mam z nowej książki Ani Starmach „Pyszne Obiady”. Dzięki uprzejmości Ani przysłano mi caaaały wielki kosz warzyw do tej potrawy i miałam za zadanie pokroić je w 180 sekund! I wiecie co? Udało się! A przepis na to cudo macie poniżej! Od siebie dodałam świeży majeranek, a wyrzuciłam tymianek i liść laurowy.

Link do filmiku z wyzwania TUTAJ!

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia Ratatouille:

  • 3 duże pomidory
  • 2 cebule
  • 2 papryki
  • 2 cukinie
  • 1 bakłażan
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek świeży
  • 2 łyżkami oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia Ratatouille:

  1. Paprykę, pomidora, cukinię i bakłażana kroimy w kostkę. Czosnek siekamy w plasterki, cebulkę w drobną kostkę.
  2. Na oliwek z oliwek dusimy cebulę z czosnkiem, dodajemy pokrojone warzywa. Zaczynamy od papryki, po kilku minutach dodajemy bakłażana, cukinię oraz pomidory.
  3. Dodajemy soli, pieprzu i majeranku.
  4. Dusimy całość pod przykryciem około 10 minut.

Prawda, że szybko? I totalnie zdrowo! Pozostaje więc tylko przekonać męża, żeby zjadł bezmięsny obiad i dzieci, że cała miska warzyw nie gryzie! Powodzenia! Sesese.

Dziękuję Było Pyszne Ratatouille

NEWSLETTER - darmowe materiały dla Ciebie!


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz