Super bowl

Mam dla Was super śniadanie! Super bowl – pewnie już o miseczkach szczęścia słyszeliście! Ja chcąc przywołać wiosnę, wyciągnęłam zapasy z zamarażalnika owoców wiosenno- letnich i postanowiłam je spożytkować z należytym szacunkiem i bez większej obróbki termicznej.  Dlatego zblendowałam co trzeba, dodałam też co trzeba podkręciłam smak mleczkiem kokosowym, które całości nadało aksamitności. I wyszło pięknie, wiosennie i smacznie. Mój super bowl jest świetny na śniadanie, podwieczorek, kolację. Jedzcie kiedy chcecie! Ma moc!

Składniki:

  • 2 garści mrożonych truskawek
  • garść mrożonych jeżyn
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki mleczka kokosowego
  • 1 banan (u mnie 2 mini bananki)
  • łyżka nasion chia
  • 2 łyżki syropu  klonowego

Sposób przyrządzenia:

Owoce blendujemy ( zostawiamy kilka sztuk jeżyn i kilka plasterków banana). Dodajemy mleko zwykłe i kokosowe oraz syrop klonowy. Całość mieszamy. Dzięki temu, że owoce są mrożone, będą miały super kremową, lekko zmrożoną konsystencję.  Ozdabiamy  pozostałymi owocami i posypujemy nasionami chia.

A jeśli macie ochotę na inne pomysły na śniadania, tu mam dla Was inne zdrowe śniadanko – owsiankę czekoladową, totalnie boską   – klikajcie tutaj!