Szybka sałatka z roszponką, brie i pomidorkami

Tym razem nie poszalałam kulinarnie! Ale zrobiłam to troszkę celowo. Przygotowałam sobie jakiś czas temu sałatkę do pracy i postanowiłam, że pokaże Wam ją na blogu jako inspirację. Nie ma w niej być może grama kunsztu kulinarnego, jedynie proste i smaczne połączenie smaków. Szybka sałatka z roszponką, brie i pomidorkami jest świetną opcją do przygotowania nawet z samego rana- jej zrobienie zajmie Wam około 2-3 minut. Serio, serio! To fajna alternatywa dla zwykłych i chyba oklepanych już do granic możliwości kanapek do pracy, uczelni czy szkoły. Po zamieszczeniu jej zdjęć na facebooku dostawałam od Was sygnały, że fajnie by było zrobić cykl przepisów „do pudełka”, czyli popularnych coraz bardziej lunch box’ów. Jeśli macie jakieś propozycje, albo swoje sprawdzone pomysły na walkę z nudą jedzeniową w pracy piszcie. Koniec gadania. Teraz składniki mojej ekspresowej sałatki do pracy.

Składniki:

  • garść pomidorków koktajlowych
  • łyżeczka czarnuszki
  • łyżeczka słonecznika
  • 100 g sera typu brie
  • kiełki lucerny
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie oliwa z oliwek (łyżka)

Sposób przyrządzenia:

Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Ser kroimy w dość grubą kostkę (1,5 x 1,5 cm). Mieszamy wszystkie składniki w miseczce lub pudełku. Solimy, pieprzymy. Jeśli lubicie można dodać odrobinę oliwy z oliwek.  Sałatka dobrze utrzymuje świeżość przez cały dzień.

Smacznego!

IMG_20160301_215251_

IMG_20160301_215608_

IMG_20160301_215159_