29 września 2021
Babeczki kakaowo – bananowe z czekoladą
Składniki potrzebne do przygotowania babeczek kakaowo- bananowych z czekoladą
- 2 duże, dojrzałe banany lub 3 średnie
- 2 łyżeczki czubate kakao gorzkiego
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki pszennej / orkiszowej jasnej / owsianej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego
- opcjonalnie gorzka czekolada posiekana lub dropsy gorzkiej czekolady
Sposób przyrządzenia babeczek kakaowo- bananowych z czekoladą
Banany rozgniatamy lub blendujemy, dodajemy resztę składników oprócz gorzkiej czekolady, mieszamy, (jeśli masz chęć dodaj teraz kawałki gorzkiej czekolady/dropsy czekoladowe i delikatnie wymieszaj), przekładamy masę do foremek na muffiny. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 -30 minut.
Delektujemy
Kakao i banany to zawsze gwarancja pysznych babeczek:) Nie znam osoby, która by się na nie nie skusiła:D
Karolina Osica
dokładnie 🙂