Bowl owocowo-piernikowy
Bowl owocowo-piernikowy to mój sposób na udany początek dnia! Do jego wykonania użyłam tak naprawdę owoców leśnych: malin, jeżyn, borówek. Możecie dodać też jagód. Do tego banan i jeszcze jeden składnik nadający miseczce mocy cudnego aromatu. Pokruszony na proszek piernik. Całość przybrana owocami, które wcześniej były zblendowane na gładką masę. Tyle potrzeba mi do szczęścia, szczególnie, że mój powrót do pracy nadchodzi nieubłaganie, więc trzeba sobie dogadzać!
Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia bowl owocowo-piernikowego:
- 1 banan dojrzały
- 3-4 pierniczki toruńskie
- duża garść jeżyn
- duża garść malin
- duża garść
- 100 ml jogurtu naturalnego rzadkiego
Sposób wykonania bowl owocowo-piernikowego:
- Banana obieramy. Owoce leśne myjemy. Pierniczki blendujemy na proszek.
- Dodajemy do misy blendera wszystkie owoce i jogurt naturalny. Miksujemy na gładką masę.
- Mleczne smoothie przekładamy do miseczki dekorujemy owocami, możecie też dodać całych lub pokruszonych pierniczków.
Proste, prawda? A ile radości! W końcu je się najpierw oczami! A jeśli nie macie możliwości sprawić sobie takiego bowla z owocami leśnymi, polecam Wam wybrać np. mango. I oczywiście nie zapomnijcie o pierniczkach, bo to one czynią ten deser innym niż tradycyjne bowle.
#przepisnakopernika
ten przepis bierze udział w konkursie z FC KOPERNIK http://konkurs.kopernik.com.pl/