Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne ciasteczka kokosowe

Ciasteczka kokosowe

Ciasteczka kokosowe są takimi szybkimi ciachami, które dłużej się pieką niż robicie je sami. Wystarczy zmieszać zaledwie kilka składników, uformować z masy ciasteczka, wstawić do piekarnika i po chwili cudna magia kokosa roznosi się po całym domu. Ciasteczka na świeżo są bardzo chrupiące. Po wystygnięciu wsadzam je do woreczka foliowego i na następny dzień są znów mega miękkie.

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia ciasteczek kokosowych:

  • pół szklanki mąki kokosowej
  • pół szklanki cukru kokosowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 4-5 łyżek oleju kokosowego
  • opcjonalnie – kwiaty lawendy, płatki chabrów

Sposób przyrządzenia ciasteczek kokosowych:

Jajka ubijamy razem z cukrem. Dodajemy oleju (roztopionego), a następnie mąki pomieszanej z proszkiem do pieczenia. Całość mieszamy (można już łyżką). Piekarnik rozgrzewamy do 185 stopni, góra-dół. Z masy formujemy ciasteczka i kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka możemy posypać płatkami kwiatów. Pieczemy około 17 minut do zarumienienia. Studzimy na kratce.



Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz