Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne pietruszkowy kuskus

Pietruszkowy kuskus #LUMIXPOLSKA #EXPERIENCEFRESH

Pietruszkowy kuskus to pyszna forma podania tych ziaren z pszenicy twardej. Robi się to danie niezwykle szybko, więc jeśli chcecie przywołać wiosnę, działajcie! A przy okazji chciałabym Wam powiedzieć, ze zdjęcie tego dania, jako ostatnie, trzecie, bierze udział w Konkursie Fotograficznym Panasonic Polska! Zdjęcie było robione aparatem Panasonic Lumix. Mały, ale wariat – jak najbardziej do polecenia.
Teraz pozostaje mi tylko czekać na wyniki konkursu, w którym tak cieszę się, że mogłam wziąć udział, tym bardziej, że jest to sprawa międzynarodowa. O nagrodę zmierzą się przedstawiciele Polski, Węgier, Rumunii i Czech. Nagrodą są warsztaty z finalistką Master Chefa, Samar Khanafer, która prowadzi bloga Samar o jedzeniu.

A teraz wracajmy do sedna sprawy, czyli przepisu na bajeczny kuskus!

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia pietruszkowego kuskusa:

  • 100 g kukusu
  • spory pęczek natki pietruszki
  • dobra oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • gorąca woda

Sposób przyrządzenia pietruszkowego kuskusa:

  1. Osoloną, gorącą wodą zalewamy kuskus. Przykrywamy i czekamy, aż wsiąknie całą wodę.
  2. Listki pietruszki wrzucamy do blendera, dodajemy 1/4 szklanki oliwy, pieprz, sok z cytryny. Blendujemy na gładką masę.
  3. Gdy kuskus wchłonie całość wody mieszamy go z pesto pietruszkowym. Wyjdzie nam kuskus o niepowtarzalnym smaku i aromacie! Możecie do smaku posypać go czarnuszką! Podawajcie z mięskiem lub bez, dla przykładu z ziarnami granatu. Wygląda i smakuje obłędnie!



Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz