Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne Placki bananowe na maślance

Placki bananowe na maślance

Te placuszki są naprawdę bardzo delikatne, łatwe do gryzienia dla małych dzieci, wilgotne. Dzięki amarantusowi ekspandowanemu mamy dodatkową dawkę żelaza. Polecam dla lepszej wchłanialności podawać placki z owocami, najlepiej sezonowymi. Przyznam, że tak dawno nie robiłam pankejków na maślance, że zapomniałam jakie są pyszne.

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia placków bananowych na maślance:

  • 150 ml maślanki
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mąki (u nas orkiszowa jasna)
  • 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
  • 1/2 dojrzałego banana

Sposób przyrządzenia placków bananowych na maślance:

  1. Banana dobrze rozgniatamy widelcem, mieszamy z resztą składników.
  2. Smażymy około minuty z każdej strony na suchej lub lekko przesmarowanej tłuszczem patelni (olej rzepakowy, masło klarowane lub olej kokosowy).

Dziękuję Było Pyszne placki na maślance


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do  newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz