Puszyste gofry na oleju kokosowym #LUMIXPOLSKA #EXPERIENCEFRESH
Puszyste gofry na oleju kokosowym to mój sposób na przywołanie wiosny. To troszkę inny post niż zazwyczaj, wiecie przecież, że zawsze zasypuję Was masą zdjęć, ale to szczególna okazja. Jestem bardzo szczęśliwa, ponieważ jakiś czas temu zostałam wytypowana do wzięcia udziału w Konkursie Fotograficznym Panasonic Polska . Jest to konkurs międzynarodowy, biorą w nim udział następujące kraje: Polska, Czechy, Rumunia i Węgry:) <3 Moim zadaniem jest publikacja 3 konkursowych zdjęć kulinarnych zrobionych aparatem Panasonic Lumix. Oto jedno z nich, przepis na PUSZYSTE GOFRY NA OLEJU KOKOSOWYM. Nagrodą w konkursie są dwu dniowe warsztaty z finalistką Master Chefa Samar Khanafer prowadzącą bloga Samar o jedzeniu <3 Już sam udział w konkursie, to dla mnie wielkie wyróżnienie, dlatego bardzo, bardzo się cieszę.
Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia puszystych gofrów na oleju kokosowym:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki cukru drobnoziarnistego
- 2 żółtka + 2 białka
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki oleju kokosowego
- szczypta soli
Sposób przyrządzenia puszystych gofrów na oleju kokosowym::
- Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy.
- Białka ubijamy na sztywną pianę. Mieszamy delikatnie łyżką z masą.
- Pieczemy w gofrownicy 3 minuty.
- Studzimy, najlepiej na kratce, żeby gofry nie były miękkie, choć ja polecam pałaszować je od razu!