2 stycznia 2017
Soczewica z kalerosse
Ostatnio miałam okazję testować nowe warzywo Kalerosse TM, jest to połączenie brukselki i jarmużu. Dla mnie bomba, bo oprócz tego, że pięknie wygląda to jeszcze cudnie smakuje! Idealna na poświąteczne i sylwestrowe wybryki, których ostatnio mieliśmy okazję doświadczać. Spróbujcie, polecam! Soczewica z kalerosse to smakowite danie, które wywoła u Was eksplozję smaków i nie wymaga dużej ilości czasu.
Kalerosse TM kupicie dzięki marce Fit & Easy!
Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia soczewicy z kalerosse:
- 2 garści Kalerosse
- soczewica gotowana na parze (może być w puszce)
- 1 ząbek czosnku
- szczypta kuminu
- łyżka masła
- szczypta papryki słodkiej mielonej
- sól
- pieprz
- łyżka oliwy z oliwek
Sposób przyrządzenia soczewicy z kalerosse:
- Kalerosse myjemy i suszymy, Kroimy na pół wzdłuż.
- Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kallerosse, solimy, pieprzymy. Smażymy na średnim ogniu do delikatnego zarumienienia, mieszając od czasu do czasu.
- Po 3-4 minutach dodajemy soczewicę ugotowaną na parze (śmiało możecie korzystać z tej z puszki).
- Mieszamy, dodajemy papryki słodkiej, kuminu, oliwę z oliwek i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Smażymy mieszając przez 2 minuty.