Soczewica z kalerosse

Ostatnio miałam okazję testować nowe warzywo – Kalerosse TM, jest to połączenie brukselki i jarmużu. Dla mnie bomba, bo oprócz tego, że pięknie wygląda to jeszcze cudnie smakuje! Idealna na poświąteczne i Sylwestrowe wybryki, których ostatnio mieliśmy okazję doświadczać. Spróbujcie, polecam! Soczewica z kalerosse to smakowite danie, które wywoła u Was eksplozję smaków i nie wymaga dużej ilości czasu.

Kalerosse TM kupicie dzięki marce Fit & Easy !

Składniki:

  • 2 garści Kalerosse
  • soczewica gotowana na parze (może być w puszce)
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta kuminu
  • łyżka masła
  • szczypta papryki słodkiej mielonej
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek

Sposób przyrządzenia:

Kalerosse myjemy i suszymy, Kroimy na pół wzdłuż. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kallerosse, solimy, pieprzymy. Smażymy na średnim ogniu do delikatnego zarumienienia,  mieszając od czasu do czasu. Po 3-4 minutach dodajemy soczewicę ugotowaną na parze( śmiało możecie korzystać z tej z puszki). Mieszamy, dodajemy papryki słodkiej, kuminu, oliwę z oliwek i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Smażymy mieszając przez 2 minuty.

img_20161218_225622_ img_20161218_225903_

 

 

img_20161218_230115_