Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne soczewica z kalerosse

Soczewica z kalerosse

Ostatnio miałam okazję testować nowe warzywo Kalerosse TM, jest to połączenie brukselki i jarmużu. Dla mnie bomba, bo oprócz tego, że pięknie wygląda to jeszcze cudnie smakuje! Idealna na poświąteczne i sylwestrowe wybryki, których ostatnio mieliśmy okazję doświadczać. Spróbujcie, polecam! Soczewica z kalerosse to smakowite danie, które wywoła u Was eksplozję smaków i nie wymaga dużej ilości czasu.

Kalerosse TM kupicie dzięki marce Fit & Easy!

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia soczewicy z kalerosse:

  • 2 garści Kalerosse
  • soczewica gotowana na parze (może być w puszce)
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta kuminu
  • łyżka masła
  • szczypta papryki słodkiej mielonej
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek

Sposób przyrządzenia soczewicy z kalerosse:

  1. Kalerosse myjemy i suszymy, Kroimy na pół wzdłuż.
  2. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kallerosse, solimy, pieprzymy. Smażymy na średnim ogniu do delikatnego zarumienienia,  mieszając od czasu do czasu.
  3. Po 3-4 minutach dodajemy soczewicę ugotowaną na parze (śmiało możecie korzystać z tej z puszki).
  4. Mieszamy, dodajemy papryki słodkiej, kuminu, oliwę z oliwek i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Smażymy mieszając przez 2 minuty.


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz