Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne spagetti z ośmiornicą

Spaghetti z ośmiornicą

Uwielbiam takie szybkie dania: Makaron spaghetti z ośmiornicą jesteście w stanie przygotować bardzo szybko a dostarczy Wam wielu kulinarnych przyjemności. Do tego do przygotowania tej potrawy nie potrzeba Wam wielu składników. Wystarczy makaron, ośmiornica, chilli, pietruszka, czosnek i odrobina dobrej oliwy. I uczta gotowa. Śmiało możecie zaserwować to danie swojej połówce. A i jeszcze jedno. Nie lękajcie się tej biednej ośmiornicy. Jest naprawdę pyszna. Wiem, że może w całości nie zachęca (choć mnie jej wygląd wcale nie odpycha, ale jak wiemy ja kocham owoce morza), lecz pokrojona w kawałeczki naprawdę nic już Wam nie zrobi, oprócz tego, że może świetnie smakować.

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia spagetti z ośmiornicą:

  • 200 g makaronu spaghetti
  • 150 g ośmiornicy (u mnie mrożona)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała papryczka chilli
  • pęczek natki pietruszki
  • sól gruboziarnista
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzenia spagetti z ośmiornicą:

  1. Makaron gotujemy al dente. Po ugotowaniu nie zalewamy zimną wodą!
  2. Na oliwie z oliwek lekko podduszamy pokrojony w kostkę czosnek i papryczkę chilli, dodajemy ośmiornicy. Jeśli jest mrożona nie musicie jej rozmrażać, wystarczy wrzucić na patelnię i zwiększyć nieco ogień, by glazura szybko wyparowała. Smażymy całość 2-3 minuty.
  3. Dodajemy makaron, 2 łyżki oliwy z oliwek i drobno posiekaną natkę pietruszki. 
  4. Mieszamy wszytko podgrzewając około 2 minut. I koniec. Spaghetti z ośmiornicą gotowe.


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz