Szukaj
  • Brak produktów w koszyku

Szybkie maślane ciastka

W przepisie nie ma cukru- ja sobie wydzieliłam porcję i posypałam cukrem pudrem (a co! ;). Reszta została bez cukru, więc idealne dla dzieciaków. Maślane i kruche ciastka po upieczeniu możecie przechowywać w pojemniku – super zachowują świeżość.


Składniki potrzebne do przyrządzenia szybkich maślanych ciastek

  • 1 szklanka mąki (250 g) 
  • 1 jajko 
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 100 g masła miękkiego 


Sposób przyrządzenia szybkich maślanych ciastek


Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy ciasteczka (kulki, które rozgniatamy widelcem), wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach (do zarumienienia). Żeby ciastka były równej wielkości proponuje ciasto nabierać łyżka stołową. 

Dzieciom możecie gotowe ciastka posypać np. różdżkami smaku od @helpa.czarymamy a starszym wymieszać cukier puder z różdżkami lub tak jak ja bez ceregieli posypać słuszną dawką białej śmierci ;).


NEWSLETTER - darmowe materiały dla Ciebie!


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz