Wegańskie lody kokosowe z burakiem

Sezon na lody jak dla mnie trwa cały rok! Ale lato to szczególny okres, gdzie oprócz nieskrywanej radości lody dają też ukojenie od upałów. Dziś propozycja na zdrowe lody wegańskie, bez cukru.

Składniki:

-200 ml mleczka kokosowego z dobrym składem 
-2 średnie buraki upieczone 
-1/2 dojrzałego banana 
-2 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 

Sposób przyrządzenia:

  1. Upieczonego buraka kroimy w kostkę, banana w plasterki.
  2. Wrzucamy do misy (ja użyłam @beabapolska Baby Cook) owoce, mleko kokosowe.
  3. Blendujemy.
  4. Wrzucamy wiórki (jeśli Wy lub Wasze dzieci lubicie gładką masę lodową pomińcie wiórki).
  5. Mieszamy.
  6. Przelewamy do pojemników do mrożenia.
  7. Mrozimy około 1,5 h. 

Post powstał we współpracy z Beaba.

#gotujzbeaba #beabababycook