Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne Gofry jaglane z bananem

Gofry jaglane z bananem

Jeśli nie lubisz kaszy jaglanej, zalega Ci mąka jaglana i nie wiesz co z nią zrobić, albo wręcz przeciwnie – uwielbiasz jaglane produkty, ten przepis jest dla Ciebie. Z jakimi dodatkami je podać? U nas gofry weszły z serkiem naturalnym i owocem kaki. Zamiast serka z mleka krowiego możecie podać gofry z wegańską, kokosową śmietanką.

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia gofrów jaglanych z bananem

  • 2 bardzo dojrzałe banany
  • pół szklanki mleka (u nas owsiane ale może być krowie) 
  • jajko (można pominąć, nie trzeba używać zastępnika) 
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • czubata szklanka mąki jaglanej 
  • 1/5 szklanki tłuszczu (np. olej rzepakowy, kokosowy) 

Sposób przyrządzenia gofrów jaglanych z bananem:

  1. Banana rozgniatamy, dodajmy pozostałe składniki, dobrze mieszamy.
  2. Masa powinna być dość gęsta.
  3. Gofrownicę dobrze rozgrzewamy.
  4. Wylewamy po łyżce-dwóch ciasta i pieczemy 3-4 minuty. My robimy małe gofry. Przy gofrach zajmujących cała gofrownicę czas pieczenia nieco się wydłuży.
  5. Studzimy na kratce (żeby gofry były chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku).

Zostaw komentarz