Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne Gofry jaglane z bananem

Gofry jaglane z bananem

Jeśli nie lubisz kaszy jaglanej, zalega Ci mąka jaglana i nie wiesz co z nią zrobić, albo wręcz przeciwnie – uwielbiasz jaglane produkty, ten przepis jest dla Ciebie. Z jakimi dodatkami je podać? U nas gofry weszły z serkiem naturalnym i owocem kaki. Zamiast serka z mleka krowiego możecie podać gofry z wegańską, kokosową śmietanką.

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia gofrów jaglanych z bananem

  • 2 bardzo dojrzałe banany
  • pół szklanki mleka (u nas owsiane ale może być krowie) 
  • jajko (można pominąć, nie trzeba używać zastępnika) 
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • czubata szklanka mąki jaglanej 
  • 1/5 szklanki tłuszczu (np. olej rzepakowy, kokosowy) 

Sposób przyrządzenia gofrów jaglanych z bananem:

  1. Banana rozgniatamy, dodajmy pozostałe składniki, dobrze mieszamy.
  2. Masa powinna być dość gęsta.
  3. Gofrownicę dobrze rozgrzewamy.
  4. Wylewamy po łyżce-dwóch ciasta i pieczemy 3-4 minuty. My robimy małe gofry. Przy gofrach zajmujących cała gofrownicę czas pieczenia nieco się wydłuży.
  5. Studzimy na kratce (żeby gofry były chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku).


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz