Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne Placki gruszkowe na maśle

Placki gruszkowe na maślance

Często robię placuszki na maślance, są wyjątkowo miękkie. Dodaję sezonowych produktów, świeżych owoców i posiłek gotowy, dla całej rodziny. Mamy jesień, więc pomyślałam, że tym razem wykorzystam słodką gruszkę i mamy placki gruszkowe. To co, jedziemy?

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia placków gruszkowych na maślance:

  • 1 dojrzała gruszka
  • 1/2 dojrzałego banana
  • 1/3 szklanki Maślanki Mrągowskiej 
  • 3/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przyrządzenia placków gruszkowych na maślance:

  1. Gruszkę i banana rozgniatamy widelcem.
  2. Dodajemy maślankę, jajko i olej, całość dokładnie mieszamy.
  3. Dodajemy mąkę i mieszamy. Powinniśmy otrzymać konsystencję gęstej śmietany.
  4. Smażymy po minucie z każdej strony na suchej, rozgrzanej patelni.

Zostaw komentarz