Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne Placki gruszkowe na maśle

Placki gruszkowe na maślance

Często robię placuszki na maślance, są wyjątkowo miękkie. Dodaję sezonowych produktów, świeżych owoców i posiłek gotowy, dla całej rodziny. Mamy jesień, więc pomyślałam, że tym razem wykorzystam słodką gruszkę i mamy placki gruszkowe. To co, jedziemy?

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia placków gruszkowych na maślance:

  • 1 dojrzała gruszka
  • 1/2 dojrzałego banana
  • 1/3 szklanki Maślanki Mrągowskiej 
  • 3/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przyrządzenia placków gruszkowych na maślance:

  1. Gruszkę i banana rozgniatamy widelcem.
  2. Dodajemy maślankę, jajko i olej, całość dokładnie mieszamy.
  3. Dodajemy mąkę i mieszamy. Powinniśmy otrzymać konsystencję gęstej śmietany.
  4. Smażymy po minucie z każdej strony na suchej, rozgrzanej patelni.


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz