Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne gofry z batatów

Gofry z batatów

Będę tu co jakiś czas wrzucała właśnie takie posty! BLW czyli dla małych dzieci, ale z zastrzeżeniem #jemytosamo czyli dorośli też będą zachwyceni! Tak się da, naprawdę – przetestowane na nas (dwójce dorosłych i wybrednych ludzi) i jednym małym ośmiomiesięcznym szkrabie! Jedziemy!

Ukłon w stronę dzieci – gofry wychodzą miękkie za sprawą ugotowanego wcześniej batata.

Tak sobie myślę, że gdyby batat był surowy ale starty na tarce o drobnych oczkach to mogłyby wyjść chrupiące. Dla Kuby gofra podałam z owocami i Bieluchem z masłem orzechowym.

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia gofrów z batatów:

  • 1 mały batat ugotowany i zblendowany
  • 2 jajka
  • mąka owsiana 3/4 szklanki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/4 szklanki orzechów mielonych (u mnie włoskie i laskowe – jeśli nie chcecie można dodać więcej maki owsianek zamiast orzechow)
  • 1/2 bardzo dojrzałego banana rozgniecionego lub zblendowanego
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Sposób przyrządzenia gofrów z batatów:

  1. Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  2. Pieczemy w gofrownicy około 4 minut. Proste, prawda?Dziękuję Było Pyszne gofry z batatówDziękuję Było Pyszne gofry z batatów


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz