Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne kluski na parze

Kluski na parze

Jako dziecko je uwielbiałam, co śmieszne, wyobraźcie sobie, że zawsze jadłam je tylko na słodko. Dopiero będąc na studiach dowiedziałam się, że ludzie jedzą je na wytrawnie! Tym razem zrobiłam je w super parowarze Morphy Richards Intellisteam. Pracowało mi się w nim genialnie!

Jeśli będziecie mieć chęć nabyć sprzęt, którego użyłam do przygotowania bułeczek to mam dla Was kod rabatowy o wartości 50 zł na hasło: PAROWARWN (termin ważności kodu: do 30 kwietnia 2020 r. do godz. 23:45). Kod można zrealizować w euro.com.pl i sklepach RTV EURO AGD.

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia klusek na parze:

  • 0,5 kg mąki
  • 250 ml mleka
  • 25 g drożdży
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 2-3 łyżki miękkiego masła
  • 2 jajka
  • odrobinę soli

Sposób przyrządzenia klusek na parze:

  1. Do drożdży dodajemy cukier, mleko, 2 łyżki mąki ( z 0,5 kg). Mieszamy. Zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut.
  2. Po tym czasie dodajemy resztę mąki, jajka, masło, sól.
  3. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie swobodnie odchodzio od ręki.
  4. Zostawiamy do wyrośnięcia na pół godziny.
  5. Z wyrośniętego ciasta formujemy kuleczki o średnicy 7 cm, następnie lekko je spłaszczamy.
  6. Znów zostawiamy do wyrośnięcia, następnie gotujemy na parze około 5 minut (po 2,5 minuty z każdej strony).


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do  newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz