Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne Lunchbox #5

Lunchbox #5

Jest i kolejny Lunchbox! Nadal działam w tym temacie, ale różne sprawy spowodowały, że zrobiłam przerwę w publikacji owych posiłków do pracy tutaj, na blogu. Ale na całe szczęście Wy, drodzy czytelnicy stoicie na straży mojej obowiązkowości i dostaje wiadomości z zapytaniami o kontynuację. Oczywiście, jedziemy z tematem lunchboxów dalej. Jeśli macie jakieś sugestie, rodzaje posiłków jakie chcielibyście by były tu umieszczane piszcie śmiało. Na każdą odpowiedź odpiszę, każdą wezmę do serca!

A dla nowych czytelników tutaj macie wstęp do Lunchboxowego Cyklu!

Przygotowałam dla Was coś naprawdę szalenie ekspresowego. Dwa pudełka na drugie śniadanie i obiadek. Od razu mówię,że obiad jest bezmięsny. Następnym razem będzie, obiecuję.

Drugie śniadanie: Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

  • tuńczyk w sosie własnym 100 g
  • 80 g kukurydzy z puszki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
  • sól, pieprz

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Oczywiście możecie użyć też tuńczyka w oleju, jest w smaku lepszy, ale ma więcej kalorii, jasna sprawa. W wersji dla nie odchudzających się zamiast jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu.

Obiad: Soczewica zielona ze szpinakiem

  • 150 g soczewicy zielonej ugotowanej (może być gotowana na parze z puszki)
  • 2 garści szpinaku świeżego
  • pół papryczki chilli
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta słodkiej papryki
  • sól, pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek

Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek smażymy na małym ogniu papryczkę chilii pokrojoną w kążki lub kostkę, czosnek drobno pokrojony około 40 sekund mieszając. Następnie dodajemy soczewicy i szpinaku, przypraw. Smażymy mieszając około 2-3 minut. Gotowe! Prawda, że prościej się nie da?



Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz