Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne makaron z indykiem

Makaron z indykiem w sosie śmietanowo – serowym

Co to było za danie! Serio! Po pierwsze robisz je dość szybko, więc w upalne (zresztą w deszczowe też) dni, kiedy nie masz ochoty ślęczeć przy grach a jednak coś dobrego by się zjadło jest całkiem spoko! Mój makaron jest świeży, wymaga tylko 2-3 minut ugotowania i polecam Wam serdecznie takie, bo to o wiele smaczniejsza opcja niż tradycyjnie przez nas używany.

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia makaronu z indykiem w sosie śmietanowo-serowym:

  • mielone z indyka 400 g
  • 250 g makaronu świeżego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebulki małe
  • śmietana 30% 100 ml
  • ser pleśniowy typu brie 1 opakowanie
  • mała żółta cukinia
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • gałka mielona
  • szczypta cynamonu
  • świeża bazylia
  • łyżka masła
  • parmezan

Sposób przyrządzenia makaronu z indykiem w sosie śmietanowo-serowym:

  1. Pokrojoną w piórka cebulę i czosnek dusimy na oliwie. 
  2. Dodajemy mięso, smażymy trzy minuty.
  3. Dodajemy pokrojonej w plasterki cukinii, solimy, pieprzymy, dodajemy listów bazylii, szczyptę cynamonu i gałki.
  4. Mieszamy i smażymy trzy minuty.
  5. Ogień zmniejszamy do minimum, wlewamy śmietanę, mieszamy.
  6. Dodajemy środek sera pleśniowego (bez skóry) i mieszamy.
  7. Ugotowany makaron dodajemy do sosu, całość dusimy minutę.
  8. Podajemy ze świeżą bazylią i parmezanem.
Dziękuję Było Pyszne makaron z indykiem


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz