Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Przecier pomidorowy

Pomidorowe szaleństwo – najlepszy przecier pomidorowy

To metoda wykonywania przecieru stosowana przeze mnie od dwóch lat. Czyli od urodzenia Kuby. Jest dużo szybsza od tradycyjnej, a pieczenie wydobywa słodycz pomidora. Koniecznie spróbujcie.

Sposób przyrządzenia pomidorowego szaleństwa:

  1. Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, pozbywamy się końcówek.
  2. Na czystą blachę piekarnika wykładamy około 5 kg pomidorów.
  3. Pieczemy 2 h w 200 stopniach.
  4. Zawartość blach (najlepiej łyżką sitową) przerzucamy do garnka i blendujemy.
  5. Ponownie gotujemy i odparowujemy do porządanej konsystencji.
  6. Przelewamy gorący przecier do umytych i osuszonych słoików.
  7. Przewracamy je do góry nogami.
  8. Pięknie się zasysają wieczka bo wlewam naprawdę gorący przecier i dodatkowo pasteryzuje.

P. S. Przecier można posolić wg uznania.



Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz