Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne roladki z indyka

Roladki z indyka z pesto i mozzarellą

Roladki z indyka z pesto i mozzarellą – przypadkowe drugie danie, które nas zachwyciło i prawdopodobnie wejdzie w nasz stały repertuar. Wiecie – na obiad miały być zwykłe sznycle, ale od jakiegoś czasu postanowiłam sobie czyścić lodówkę i marnować mniej jedzenia – miałam otwarte pesto. Mozzarella była … i tak wyszło! Ja podałam roladki z kasza bulgur. Wy możecie z czym zapragniecie

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia roladek z indyka z pesto i mozzarellą:

  • 400 g kotletów z piersi z indyka (4 sztuki)
  • 1 cebulka szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 90 g czerwonego pesto (około – to zależy od wielkości Waszych filetów)
  • pieprz mielony
  • kulka mozzarelli

Sposób przyrządzenia roladek z indyka z pesto i mozzarellą:

  1. Filety z indyka rozbijamy.
  2. Na patelni dusimy delikatnie pesto, cebulkę pokrojoną w drobne piórka, poszatkowany czosnek. Studzimy.
  3. Mozzarellę kroimy w plastry.
  4. Na każdy kawałek mięsa nakładamy ostudzoną masę, rozprowadzamy po całości, kładziemy po dwa plasterki sera. Zawijamy jak zrazy.
  5. Dla stabilności można podczepić sobie końcówki wykałaczkami.
  6. Każda roladkę pieprzymy z każdej strony.
  7. Patelni nie myjemy (w pesto jest sporo tłuszczu), dolewamy dwie łyżki sosu sojowego – smażymy nasze roladki jakieś 5 minut obracając z każdej strony.


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz