Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne śledź w sosie chrzanowym w jabłkiem i żurawiną

Śledź w sosie chrzanowym z jabłkiem i żurawiną

Miła odmiana sałatki śledziowej z żurawiną i jabłkiem w sosie chrzanowym.

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia śledzia w sosie chrzanowym z jabłkiem i żurawiną:

  • 4 filety matjasa
  • 1 jabłko
  • garść żurawiny
  • 1 średnia cebulka
  • 3 łyżeczki chrzanu
  • gęsty jogurt naturalny 150 ml lub śmietana 18%
  • pieprz

Sposób przyrządzenia śledzia w sosie chrzanowym z jabłkiem i żurawiną:

  1. Filety śledziowe moczymy przez 3 godziny w zimnej wodzie.
  2. Następnie kroimy w paski lub w kostkę. Dodajemy do nich obraną, pokrojoną w drobną kostkę i sparzoną cebulkę.
  3. Jabłko Obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy żurawinę. Sos przygotowujemy dodając do śmietany (jogurtu) chrzan i przyprawy.
  4. Mieszamy całość i zostawiamy na parę godzin do przegryzienia.


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz