Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiem

To idealna propozycja na piątkowy obiad, gdy przychodzisz po całym tygodniu pracy i masz ochotę nareszcie usiąść i odpocząć! Nie chce mi się wtedy robić jakiś mega czasochłonnych potraw i chętnie sięgam po proste i pyszne rozwiązania. Spaghetti z tuńczykiem to właśnie takie danie. Przygotujecie je w 10 minut. Nie żartuje. Najdłużej tutaj trwa gotowanie makaronu, choć u mnie wcale nie tak długo bo kocham al dente. Tak więc, jeśli jest dziś piątek, nie macie ochoty stać przy garach a macie kilka prostych składników – działajcie! Kilka minut i gotowe! A jeśli nie lubicie tuńczyka, polecam zrobić Wam tą wersję. Bez tuńczyka, ale naprawdę równie smaczna. Aż trudno uwierzyć, ale prawda jest taka, że to właśnie te proste smaki i połączenia kilku składników, za to dobrej jakości owocują wspaniałym smakiem i zachwytem!

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia spaghetti z tuńczykiem:

  • 100 g makaronu spaghetti
  • pół puszki tuńczyka (u mnie w sosie własnym)
  • pół papryczki chilli
  • łyżka czubata natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku (lub dwa jak lubicie)
  • sól

Sposób przyrządzenia spaghetti z tuńczykiem:

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Na oliwie z oliwek dusimy czosnek, dodajemy papryczkę pokrojoną w cienkie plasterki. Podsmażamy 30 sekund, dodajemy makaron, tuńczyka,  szczyptę soli i smażymy 2-3 minuty.
  3. Pod koniec smażenia dodajemy natkę pietruszki. Całość mieszamy.

Gotowe! Prawda, że to takie proste?



Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz