Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne super bowl

Super bowl

Mam dla Was super śniadanie! Super bowl – pewnie już o miseczkach szczęścia słyszeliście! Ja chcąc przywołać wiosnę, wyciągnęłam zapasy z zamrażalnika owoców wiosenno letnich i postanowiłam je spożytkować z należytym szacunkiem i bez większej obróbki termicznej. Dlatego zblendowałam co trzeba, dodałam też co trzeba podkręciłam smak mleczkiem kokosowym, które całości nadało aksamitności. I wyszło pięknie, wiosennie i smacznie. Mój super bowl jest świetny na śniadanie, podwieczorek, kolację. Jedzcie kiedy chcecie! Ma moc!

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia super bowl:

  • 2 garści mrożonych truskawek
  • garść mrożonych jeżyn
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki mleczka kokosowego
  • 1 banan (u mnie 2 mini bananki)
  • łyżka nasion chia
  • 2 łyżki syropu  klonowego

Sposób przyrządzenia super bowl:

  1. Owoce blendujemy (zostawiamy kilka sztuk jeżyn i kilka plasterków banana).
  2. Dodajemy mleko zwykłe i kokosowe oraz syrop klonowy. Całość mieszamy.
  3. Dzięki temu, że owoce są mrożone, będą miały super kremową, lekko zmrożoną konsystencję.
  4. Ozdabiamy pozostałymi owocami i posypujemy nasionami chia.

A jeśli macie ochotę na inne pomysły na śniadania, tu mam dla Was inne zdrowe śniadanko – owsiankę czekoladową, totalnie boską klikajcie tutaj!



Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz