31 marca 2017
Super bowl
Mam dla Was super śniadanie! Super bowl – pewnie już o miseczkach szczęścia słyszeliście! Ja chcąc przywołać wiosnę, wyciągnęłam zapasy z zamrażalnika owoców wiosenno letnich i postanowiłam je spożytkować z należytym szacunkiem i bez większej obróbki termicznej. Dlatego zblendowałam co trzeba, dodałam też co trzeba podkręciłam smak mleczkiem kokosowym, które całości nadało aksamitności. I wyszło pięknie, wiosennie i smacznie. Mój super bowl jest świetny na śniadanie, podwieczorek, kolację. Jedzcie kiedy chcecie! Ma moc!
Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia super bowl:
- 2 garści mrożonych truskawek
- garść mrożonych jeżyn
- 1/3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki mleczka kokosowego
- 1 banan (u mnie 2 mini bananki)
- łyżka nasion chia
- 2 łyżki syropu klonowego
Sposób przyrządzenia super bowl:
- Owoce blendujemy (zostawiamy kilka sztuk jeżyn i kilka plasterków banana).
- Dodajemy mleko zwykłe i kokosowe oraz syrop klonowy. Całość mieszamy.
- Dzięki temu, że owoce są mrożone, będą miały super kremową, lekko zmrożoną konsystencję.
- Ozdabiamy pozostałymi owocami i posypujemy nasionami chia.
A jeśli macie ochotę na inne pomysły na śniadania, tu mam dla Was inne zdrowe śniadanko – owsiankę czekoladową, totalnie boską klikajcie tutaj!