Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne placki owsiane z kaki

Placki owsiane z kaki

Bardzo lubię takie śniadania na ciepło! A jeśli jeszcze robią się szybciutko, to tym bardziej. Często dodaję do nich owoce jakie akurat mam pod ręka. Akurat miałam kaki, totalnie słodkie, pyszne i dodałam je do mojej papki na placki. Całość polałam ekologicznym syropem klonowym i… niech żyje cudny początek dnia. Placki o dziwo smakują nawet takim niejadkom zdrowego jedzenia jak mojemu P.  Jak słyszy, że coś jest zdrowe, z góry mu nie smakuje. Tym razem było inaczej! Łapcie przepis na szybkie placki owsiane z kaki! I koniecznie dajcie znać jak Wam smakują, bo my jesteśmy nimi zachwyceni!

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia placków owianych z kaki:

  • 5 łyżek płatków owsianych
  • szczypta cynamonu
  • pół owocu kaki
  • 1 duże jajko (lub dwa małe)
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • łyżeczka miodu
  • olej kokosowy do smażenia
  • syrop klonowy

Sposób przyrządzenia placków owianych z kaki:

  1. Płatki owsiane blendujemy. Dodajemy do nich jajko, miód, szczyptę cynamonu, wiórki. Mieszamy.
  2. Kaki obieramy i kroimy w nie za grubą kostkę. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy placki po minucie z każdej strony nakładając po solidnej łyżce masy.
  4. Podajemy z syropem klonowym  świeżymi owocami.

P.S. Kiedyś już miałam dla Was podobny przepis, tylko placuszki były bananowo-migdałowo-owsiane. Tak samo proste. Przepis tutaj. Pamiętajcie, że możecie dodawać do placuszków różnych owoców, oraz mieszać różne rodzaje mąk.



Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz