Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne placki owsiane z kaki

Placki owsiane z kaki

Bardzo lubię takie śniadania na ciepło! A jeśli jeszcze robią się szybciutko, to tym bardziej. Często dodaję do nich owoce jakie akurat mam pod ręka. Akurat miałam kaki, totalnie słodkie, pyszne i dodałam je do mojej papki na placki. Całość polałam ekologicznym syropem klonowym i… niech żyje cudny początek dnia. Placki o dziwo smakują nawet takim niejadkom zdrowego jedzenia jak mojemu P.  Jak słyszy, że coś jest zdrowe, z góry mu nie smakuje. Tym razem było inaczej! Łapcie przepis na szybkie placki owsiane z kaki! I koniecznie dajcie znać jak Wam smakują, bo my jesteśmy nimi zachwyceni!

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia placków owianych z kaki:

  • 5 łyżek płatków owsianych
  • szczypta cynamonu
  • pół owocu kaki
  • 1 duże jajko (lub dwa małe)
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • łyżeczka miodu
  • olej kokosowy do smażenia
  • syrop klonowy

Sposób przyrządzenia placków owianych z kaki:

  1. Płatki owsiane blendujemy. Dodajemy do nich jajko, miód, szczyptę cynamonu, wiórki. Mieszamy.
  2. Kaki obieramy i kroimy w nie za grubą kostkę. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy placki po minucie z każdej strony nakładając po solidnej łyżce masy.
  4. Podajemy z syropem klonowym  świeżymi owocami.

P.S. Kiedyś już miałam dla Was podobny przepis, tylko placuszki były bananowo-migdałowo-owsiane. Tak samo proste. Przepis tutaj. Pamiętajcie, że możecie dodawać do placuszków różnych owoców, oraz mieszać różne rodzaje mąk.


[mailerlite_form form_id=1]

Zostaw komentarz