Szukaj
  • Brak produktów w koszyku
Dziękuję Było Pyszne zielony sok oczyszczający

Zielony sok oczyszczający

Nie ma co ukrywać. Zdaje się, że sezon bikini nadchodzi moje drogie nieubłaganie. A ja nigdy nie na czas. I tak pomyślałam, że zrobię takie postanowienie (i oby nie było kolejnym pustym), że zamiast słodkości i innych dziadowskich zapychaczy będę piła szklankę soku. Pomyślicie… pfff. Na półkach sklepowych soków Ci pod dostatkiem. O nieee…. świeży wyciskany sok. Najbardziej lubię te zielone, bo ich kolor (tak, serio, choć wiem, że to śmieszne)  przyprawia mnie o uśmiech i jakoś jestem od razu lepiej do życia nastawiona. W końcu udowodnione jest też naukowo, że zielony kolor to kolor uspakajający. No i może coś tam te naukowce mają rację. Zielony sok oczyszczający. Mega zielony za sprawą szpinaku, mega słodki za sprawą melona a oczyszczający za sprawą imbiru. Daje radę nawet najbardziej wybrednym. Uważam, że jest odpowiedni na poranne śniadanko, popołudniową przekąskę czy odchamionego grilla.

Do przyrządzenia soku (bo nie jest to smoothie) użyłam wyciskarki wolnoobrotowe Panasonic MJ-L500, o której pisałam Wam tutaj. Należy pamiętać, że zwykła sokowirówka nie dostarczy Wam soku z tyloma witaminami, głównie przez to, że podczas pracy nadmiernie podgrzewa produkty. Więcej o zaletach wyciskarki przeczytacie w poście, który zalinkowałam Wam 2 linijki wyżej.

Od biedy możecie oczywiście z podanych składników zrobić smoothie jest jednak ono cięższe- bo bardziej treściwe i w zasadzie nie jest napojem a moim zdaniem posiłkiem bardziej.

Przygotuj składniki potrzebne do zrobienia zielonego soku oczyszczającego:

  • 1 melon galia dojrzały
  • 500 g szpinaku
  • 3-4 cm imbiru obranego
  • 2 kiwi

Sposób przyrządzenia zielonego soku oczyszczającego:

  1. Melona, imbir i kiwi obieramy. Melona i kiwi kroimy na cząstki. Wrzucamy po kolei do misy wyciskarki.
  2. Prostota tego przepisu polega na tym, że to już koniec. No może tylko tyle, że teraz trzeba umyć wyciskarkę ;).

Jeśli nie macie wyciskarki wolnoobrotowej naprawdę serdecznie Wam polecam jej zakup. Robi się za jej pomocą nie tylko wspaniałe soki warzywne i owocowe, ale także możecie skombinować za jej pomocą mleko kokosowe, śmietankę kokosową, bazy do syropów. Ale o tym oczywiście w kolejnych wpisach!


NEWSLETTER - darmowe materiały dla Ciebie!


Jeśli podobał Ci się ten wpis, szukasz podobnych treści zapisz się do newslettera!
Otrzymasz dostęp do publikacji na temat żywienia dzieci, darmowych przepisów, wyzwań.

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityka prywatności i informacje RODO

Proszę czekać, trwa zapisywanie....

Dziękuję za zapis!

Zostaw komentarz